„Един час в градината“ – музикален ракурс на духовия оркестър

Share This:


По повод Възкресение Христово и настъпването на пролетта силистренският духов оркестър подновява дейността си , свързана с организиране на едночасови музикални ракурси в знакови места на града. По време на започналата през миналата година по идея на диригента на оркестъра Йордан Георгиев инициатива „Един час в градината“, можеше да видим музикантите и в района на разкопките или в Дунавската градина. Тази година на третия ден на Великден те откриват сезона с музикална китка от познати и класически произведения. В момента музиката им оглася пространството около пегаса пред сградата на театъра.

„ И тази година ще се постараем доколкото можем да поддържаме настроението на хората, с потенциала , с който разполагаме. Що се отнася до репертоара, ще гледаме да има за всекиго по нещо. Ще продължим да реализираме и идеята „ Един час в парка , която започнахме миналата година. Имаме и идея да вкараме и нови неща в репертоара, но всичко по реда си,“ споделя Йордан Георгиев и задава тона за следващото изпълнение. А хората по площада минават , някои отминават , други се поспират да послушат, всеки според настроението и времето , с което разполага.

„Повярвайте ми , когато чуя звука на духовата музика , това ме връща поне 40 години назад във времето. Хубаво е когато приятна , релаксираща вечна музика докосва усещанията ти“, споделя възрастна госпожа, която поседна за да послуша , по думите й „ вечно зелените „ хитове.

Източник: Общинско кабелно радио – Силистра 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com