Европейският съд реши, че пътят към работата е част от работното време

Share This:


Всекидневният път за работа вече ще се възприема като част от работния ден, реши Европейският съд в Люксембург, предаде Би Би Си, цитирана от БТА. Голям брой от служители в Европа без фиксиран офис вече може да получават по-големи възнаграждения или работното им време да бъде намалено след решението на Европейския съд. Решението идва след казус в Испания, включващ компания на име “Tyco”, инсталираща системи за сигурност.
Фирмата затвори регионални офиси през 2011 година и в резултат на това служителите й бяха длъжни да пътуват много големи разстояния, за да стигат до работното си място.
Досега никой не е зачитал пътуването като работен процес. След решението обаче облагодетелствани ще бъдат газови техници, търговски представители, както и хора, назначени да полагат грижи за възрастни.
Европейският съд твърди, че решението е взето, за да предпази здравето и сигурността на служителите и като добавка на съществуващите работни времеви регулации на Европейския съюз.
Експлоатацията на работници е проблем, срещу който се изправят нововъведенията. Една от основните цели е точността и професионализма на работодателите, които да изискват средно по 40 часа на седмица работа от подопечните си (В някои страни от ЕС регламентирано се работи по-малко от 40 часа седмично, в други по повече).


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com