Дългоочакваната “Енциклопедия на Силистренска област” вече се печата

Share This:


Дългоочакваната „Енциклопедия на Силистренска област“ влезе за печат в местно издателство с идеята да е готова до Дните на Силистра, започващи по традиция на 14 септември – Кръстовден. Това стана ясно след среща при областния управител Ивелин Статев с двама от съидейниците на историческото издание – професорите Ивайло Петров и Димитър Игнатовски.
През март 2015 г. започна дейността по съставяне на тази полезна и много българска книга. Още в предварителната подготовка благоразположени към идеята станаха евродепутатът Емил Радев и председателят на СНЦ „Енциклопедия Силистренска област“ Тодор Тодоров. Включиха се и кметове на общини от областта, както и представители на Регионалната библиотека, на местните музеи в Силистра, Тутракан и Дулово, народните читалища.
„Енциклопедията е по примера на други области като Шумен и Пазарджик, и се предвижда да бъде издадена до година и половина в един том със статии и цветни илюстрации с обем от около 1000 страници в тираж от 1000 броя“, обясни преди повече от две години проф. Димитър Игнатовски от името на редакционния колектив, към който са съпричастни и четирима академици.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com