До края на годината санират 15 сгради в Силистра

Share This:


15 жилищни сгради в община Силистра ще получат финансиране по линия на проекта за енергийната ефективност, съобщиха от крайдунавската кметска администпарция. Оттам допълниха, че се очаква до края на годината да бъдат санирани първите одобрени жилища по тази програма. До момента са изготвени техните технически паспорти и са направени обследвания за енергийна ефективност и са предписани необходимите мерки.
Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради обхваща 36 града в България. Общият брой сгради, които са одобрени за строително ремонти дейности, са над 2400, а 1730 са с одобрени договори за финансиране. Първият саниран блок е вече готов и се намира в Благоевград. Дейности по сградата започнаха през юни, 2015 г., и завършиха през месец август. В градовете Смолян, Велико Търново, Стара Загора, Бургас и София вече са започнали строително-ремонтните дейности на одобрените жилищни сгради и се очаква скорошното им приключване.
Припомняме, че Националната програма за енергийна ефективност беше приета с решение на Министерския съвет. Първоначално тя предвиждаше предоставянето на безвъзмездна финансова помощ за саниране на частни жилищни сгради, с не по-малко от 36 апартамента, построени по индустриален способ.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com