Добри резултати за 2017 година отчете полицията в Силистра

Share This:


Добри са резултатите, постигнати от Областната дирекция на МВР – Силистра, през миналата година. Това съобщи в дунавския град главен комисар Христо Терзийски, директор на Главната дирекция „Национална полиция”, който участва в годишния отчет на дирекцията.Директорът старши комисар Кристиян Петров съобщи, че регистрираните престъпления са 1119 – с 64 по-малко от предходната година. Разкриваемостта е 60 на сто. Всяко четвърто престъпление в Силистренско е кражба. През 2017 година е регистрирано едно умишлено убийство, което е разкрито. Грабежите са 8. Продължава тенденцията на намаление на детската престъпност – под 4 на сто. 

През миналата година в Силистренска област намаляват и пътните инциденти. Катастрофите са 329 – с 69 по-малко от 2016 година. Загиналите обаче се увеличават с петима и са 21, докато ранените са с 54 по-малко – 107 през 2017 година спрямо 161 през 2016 година. Именно подобряването на пътнотранспортната обстановка ще бъде сред приоритетите в бъдеще, заяви главен комисар Христо Терзийски.

В скоро време ще бъдат закупени нови стационарни камери за контрол на пътното движение и ще бъде създаден център за обработка на нарушенията, заснети с технически средства. Акцент в бъдещата работа остава и противодействието на битовата престъпност.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com