Директорът на полицията в Силистра награди бивш пожарникар, спасил живота на шефа на антимафиотите при нападението над него

Share This:


Директорът на ОД на МВР в Силистра старши комисар Кристиян Петров /Вляво на снимката/ връчи днес благодарствен адрес и плакет на бившия пожарникар Юлиян Михайлов, който спаси живота на шефа на антимафиотите в дунавския град Илиян Великов при нападението над него преди дни.
Припомняме, че на 7 юни около 9.20 часа сутринта началникът на сектор “Борба с организираната престъпност” в Областната дирекция на МВР в Силистра Илиян Великов беше нападнат и намушкан с нож от 30-годишния Мартин С. М. По време на инцидента най-близо се оказал тъкмо бившият служител на полицията Юлиян Михайлов, който минавал оттам. Михайлов се намесил решително и по този начин спасил живота на шефа на антимафиотите в Силистра Илиян Великов.
Наградата, върчена днес от директора на силистренската полиция Кристиян Петров е израз на признателност за мъжеството и смелостта на Юлиян михайлов, оказали се решаващи за предотвратяване на фатални последици при нападение с нож над служителя на МВР на 7 юни т.г., се казва в прессъобщението на ОС на МВР в дунавския град. Оказвайки се един от множеството случайни свидетели на произшествието, единствен Михайлов е имал куража да се намеси и така да изиграе важна роля в неутрализирането на нападателя, допълват от МВР-Силистра.
Днес в присъствието на ръководни служители на крайдунавското МВР старши комисар Кристиян Петров се обърна с думи на благодарност към Михайлов и изрази личния си респект към постъпката му. Като благодари за жеста, Михайлов изтъкна, че воден от колегиална солидарност и за миг не се е поколебал в действията си. Той пожела здраве и успехи на всички служители на ОД на МВР-Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com