Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” отличи с грамота кмета на община Ситово, Силистренско

Share This:


Грамота от името на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов бе връчена на кмета на община Ситово Сезгин Алиибрям. Заедно с градоначалниците на още осем общини в страната, кметът е отличен заради активната дейност на доброволното формирование за преодоляване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, действащо на територията на община Ситово.
Доброволното формирование в общината е създадено през 2012 г. и към настоящия момент в него са включени 10 доброволеца. През изминалата 2016 г. те са участвали в ликвидирането на 6 произшествия, основно полски пожари. За дейността си доброволното формирование разполага с противопожарен автомобил, който му бе дарен от РДПБЗН-Силистра през 2013 г.
Днес директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”-Силистра комисар Румен Мъров лично връчи грамотата на ситовския кмет и го поздрави за отличната организация и личната му ангажираност с работата на доброволците. Двамата се обединиха около разбирането, че добрата координация на противопожарната служба и местната власт е верният път за постигане на ефективна защита на населението в общината.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com