ДЕЦАТА – ОТГОВОРНОСТ НА ОБЩЕСТВОТО С ПРИЗНАНИЕ И ЦВЕТЯ КЪМ УЧИТЕЛИТЕ

Share This:


Кандидатите за народни представители от Коалиция „АБВ – Движение 21” в Силистра се срещнаха със СНЦ Клуб на учителя пенсионер „Иван Байчев” с председател доц. д-р Илияна Горанова.  

Те поздравиха дамите по случай Осми март – Международен ден на жената и засвидетелстваха своето признание към тяхното пдагогическо майсторство и обществена дейност.

В интересната дискусия участваха доц. д-р Георги Кючуков – водач на листата с кандидати за народни представители от Коалиция „АБВ – Движение 21”, заедно с кандидатите Венета Бабанова – икономист и Димитър Караджов – юрист, общински съветник в Силистра.

В срещата участва и Иванка Ташева – председател на Общинската организация.

Акцентира се върху необходимостта от последователна работа в семействата и учебните заведения за преодоляване на агресията сред децата и младите хора.

Авторитетните и уважавани от няколко поколения учители споделиха ценни идеи за  възпитанието и грижите към децата.

Кандидатите за народни представители от Коалиция „АБВ – Движение 21” представиха Програмата на Коалицията за:  безплатни ясли и детски градини; отмяна на финансирането на частни училища с държавни средства; диференцирани делегирани бюджети на учебните заведения, като средствата за материална база и заплати да бъдат отделени от средствата за ученици; увеличаване на учителските заплати с темпа на нарастване на минималната работна заплата; 30 % по-високи заплати за учители, работещи в труднодостъпни региони и др.

Членовете на Клуба на учителите –пенсионери пожелаха успех на кандидатите за народни представители от Коалиция „АБВ – Движение 21” и препоръчаха постоянен диалог и срещи с хората, за да се решават конкретни въпроси.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com