Депутатът от ГЕРБ Алтимир Адамов оповести отговори на две питания до институции за Алфатар, заради изявления на колегата му от БСП Стоян Мирчев

Share This:


Няма установени нарушения в община Алфатар от страна на кмета Янка Господинова, показват становищата на две институции, направили проверка. Това обяви на брифинг депутатът от ГЕРБ Алтимир Адамов, по настояване на който бяха извършени проверките в отговор на колегата му от БСП Стоян Мирчев за такива нарушения.
Пред журналисти Алтимир Адамов представи отговорите на негови питания до Областна администрация–Силистра, във връзка с изявленията на Стоян Мирчев за ”феодализиране на една община и разпореждане с общинска и държавна собственост, все едно, че е бащиния”. По този повод депутатът Адамов е поискал информация дали кметът Янка Господинова се е разпореждала с държавна собственост на територията на община Алфатар. В заключение на обстойно представения от областния управител Ивелин Статев отговор се казва, че Областната администрация не разполага с информация дали кметът на община Алфатар се е разпореждала с държавна собственост и такава информация или сигнали не са постъпвали.
Второто питане депутатът от ГЕРБ е отправил до Дирекция “Инспекция по труда “ в Силистра, във връзка отново с казаното от на Стоян Мирчев от БСП, че “в община Алфатар от 31 души досега са уволнени 18 служители”. От отговора на питането на депутата Адамов от Инспекцията по труда става ясно, че при извършена проверка на община Алфатар на трудовоправната документация от 11.11 2015 до 30.06.2017, са прекратени трудовите взаимоотношения на 15 служители от общинска администрация в Алфатар, като не са установени незаконосъобразни действия. Съгласно информацията на Инспекцията по труда в Силистра, в 6 от случаите договорите са прекратени по взаимно съгласие, в два случая заради изтичане на изпитателен срок, в два случая заради пенсионилане, в три случая заради напускане на населеното място или преместване на работа в частния сектор по желание на служителите. Поради слаба оценка от атестация е освободена една служителка и една е уволнена дисциплинарно, заради нарушения на трудовата дисциплина.
От отговора на Инспекцията също става ясно, че през визирания период в Дирекция “Инспекция по труда” не са постъпвали жалби и сигнали за незаконосъобразни уволнения на служители в общинска администрация Алфатар.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com