Демографско изследване: България се топи с 80 000 души годишно

Share This:


Българите с руса коса и сини очи изчезват. Значително намаляват и хората със светъл цвят на кожата, каза пред Дарик директорът на Демографския институт към Българската академия на науките и изкуствата проф. Петър Иванов.
По думите му демографската ситуация в страната е толкова тежка, че вече говорим за демографска катастрофа, а българите изчезват с 80 000 на година. Според академик Иванов до няколко десетилетия българският етнос ще бъде малцинство.
Променя се и генофондът на българите. “Има изследвания, които показват, че русите и синеоките хора в България намаляват драстично. Няма ги. Увеличават се хората, които са с черни очи и мургава кожа”, обясни той.
Според проф. Иванов ситуацията в страната е толкова тежка, че вече не говорим за криза, а за демографска катастрофа и капан, в който действията за решаване на проблема по-скоро го задълбочават.


Comments

comments

Един коментар за “Демографско изследване: България се топи с 80 000 души годишно

  • 25.03.2017 в 16:04
    Permalink

    Защото имаме много добра управа,начело с кмета! Големи постижения прояви и за това го преизбират толкова години. Докато не го махнат неговите,силистренци все него ще избират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com