Двама силистренци са станали жертва на телефонни измамници

Share This:


На 29 септември по идентичен начин мъжете – на 71 г. и на 85 г., са били въведени в заблуждение, че помагат на полицията да залови измамници. И в двата случая първото обаждане било от мъж, представящ се за полицай, който предупреждавал, че в района действат измамници.  След като действително били атакувани с телефонни обаждания с искане на пари за лечение на близък, с възрастните хора отново се свързвал мнимият полицай с молба за съдействие за залавяне на престъпниците. Така 71-годишният оставил до кошче за отпадъци на улицата 4700 лв., а по-възрастният хвърлил от тераса сумата от 2300 лв. По случаите са образувани досъдебни производства.

Междувременно добросъвестен гражданин предотвратил трета измама същия ден. Човекът, който имал обява за извършване на транспортни услуги, бил нает от непознат да вземе пратка от възрастна жена и да я достави в друго населено място. Когато 79-годишната силистренка му предала малък пакет, мъжът се усъмнил, че става въпрос за телефонна измама и се свързал с полицията. Така била предотвратена измама за сумата от 5100 лв., които вече са върнати на собственичката.

От полицията отново призовават: Не давайте пари на непознати! Не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Имайте предвид, че всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама! Не се доверявайте, свържете се с близките си или сигнализирайте на тел.112.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com