Двама млади хора получиха награди от началника на Районното полицейско управление в Силистра

Share This:


Началникът на Районното полицейско управление /РУ/ в Силистра главен инспектор Траян Петров връчи днес благодарствени адреси на двама млади хора за достойните им постъпки.
В края на миналия месец десетокласникът от ЕГ „Пейо Яворов” Димитър Дакев намерил на улицата в село Калипетрово мъжки портфейл, съдържащ сумата от 175 лв., лична и две банкови карти. Без да се колебае нито за миг, момчето се свързало с полицейските служители, обслужващи района, и предало намереното. Скоро собственикът бил установен, а изгубените вещи върнати.
Днес в гимназията младежът получи благодарствен адрес и похвала от главен инспектор Траян Петров, а съучениците му го възнаградиха с бурни аплодисменти.
Благодарствен адрес бе връчен и на Ирина Тодорова. Младата жена, която е еколог в Община Силистра, преди дни намерила парична сума в района на Детска млечна кухня и веднага я предала в полицията. Парите, които все още не са потърсени от своя собственик, са на съхранение в районното управление.
Днес в присъствието на кмета д-р Юлиян Найденов тя получи поздравления и благодарствен адрес от полицейския началник. Д-р Найденов също приветства служителката си за постъпката й, пожелавайки й здраве и успехи.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com