В събота в Силистра за 19-ти път: Атрактивният фестивал на домашното вино “Силвин”

Share This:


Атрактивният фестивал на домашното вино “Силвин” ще се проведе в събота – 20 февруари, за 19-ти пореден път, съобщиха от единствената по рода си в страната Асоциация на винарите и винопроизводителите в Силистра. “Тазгодишното издание на фестивала на домашното вино “Силвин” ще е генерална репетиция за догодина, когато ще е юбилейното му 20-то поред издание”, уточни председателят на асоциаята Божидар Боев. Също по традиция домакин на проявата ще е ресторант “Чевермето”.
В празника на лозето и виното имат право да участват само домашни производители от Силистра и областта в трите основни категории – бяло, червено и розе. И тази година жури от професионални дегустатори ще оценява качествата на елексирните напитки.
Асоциацията на лозарите и винопроизводителите в Силистра поддържа контакти със сродни организации от Румъния. Подписано е споразумение за развитие на лозарството и винарството в трансграничния регион Силистра и румънската община Остров за десет години в рамките на осъществен трансграничен проект “Център по винарство и лозарство “Терасите на Дунав”. По проекта е създаден българо-румънски център по винарство и лозарство.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com