В Силистренско расте броят на малолетните и непълнолетни престъпници

Share This:


Броят на малолетните и непълнолетните извършители на престъпления в област Силистра нараства. Само през последната година 166 деца са преминали през детските педагогически стаи в града и областта, което е с близо 7 на сто увеличение.
Две трети от проблемните деца ходят на училище, преобладават момчетата. Най-често деца попадат в детската педагогическа стая за бягство от дома, проституция и употреба на наркотични вещества. С 34 на сто е увеличен и броят на малолетните и непънолетните извършители на престъплания в Силистра и областта. Сред проявите на детска престъпност преобладават кражбите.
За последната една година девет момчета и три момичета са станали жертви на престъпления. Почти половината са били обект на кражби на лично имущество. Най-често на непълнолетните и малолетните извършители на престъпления и противообществени прояви е налагана възпитателната мярка “предупреждение”, следват общественополезен труд, участие в консултации, обучение и програми и поставяне под надзора на обществен възпитател./БНР/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com