В Силистренско: Започна традиционната акция: „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”


Тази публикация е прочетена 1731 пъти!

От 1 юни – Международния ден на детето, в област Силистра, както и в цялата страна, пътна полиция стартира традиционната акция: „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Превантивната инициатива цели да се създадат условия за безопасност на движението през летните ваканционни дни, уточняват от Областната дирекция на МВР в дунавския град.
В периода до 30 юни е предвидено да се проведат специализирани полицейски операции в дните, когато са планирани празненства за края на учебната година. Ще има засилено полицейско присъствие, а контролът ще бъде насочен към спазване на въведените ограничения в районите на учебните заведения.
С училищните ръководства ще се обсъдят мерки за безопасност при провеждане на различни празнични инициативи, екскурзии и други мероприятия през летните месеци. Водачите на автобуси ще бъдат инструктирани и проверявани за употреба на алкохол и упойващи вещества, ще се контролира също техническото състояние на превозните средства.
Активният контрол ще продължи през цялата ваканция, като през месеците юли и август акцент на проверките ще бъдат неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни превозни средства, в т.ч и деца, контрол над използването на детски обезопасителни системи, предпазни колани и каски.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com