В Силистренско днес стартира 24-часова полицейска операция за контрол на скоростта


Тази публикация е прочетена 13271 пъти!

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростта ще се проведе от 6.00 часа на 19.04.2017 г. до 06.00 часа на 20.04.2017 г. на територията на Силистренска област, както и в цялата страна, съобщават от Областната дирекция на МВР в дунавския град.
Акцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и цели да се намалят пътнотранспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране.
По време на операцията ще се осъществява активен контрол върху скоростта на моторните превозни средства в населените места, по главните пътища и третокласната пътна мрежа. В районните управления на ОДМВР-Силистра са изготвени планове за провеждане на операцията и са определени точки за контрол, съобразени по време и място с интензивността на движението. Ще бъдат използвани всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта.
Подобна операция се провежда от TISPOL от 2013 г. Миналата година в нея са се включили 12 906 пътни полицаи от 22 страни на Европейския съюз, които са проверили 2 463 622 моторни превозни средства. Обобщено за целия ЕС е установено, че 4,97% от водачите са шофирали с превишена от разрешената скорост.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com