В Силистренско днес стартира 24-часова полицейска операция за контрол на скоростта

Share This:


Специализирана полицейска операция за контрол на скоростта ще се проведе от 6.00 часа на 19.04.2017 г. до 06.00 часа на 20.04.2017 г. на територията на Силистренска област, както и в цялата страна, съобщават от Областната дирекция на МВР в дунавския град.
Акцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и цели да се намалят пътнотранспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране.
По време на операцията ще се осъществява активен контрол върху скоростта на моторните превозни средства в населените места, по главните пътища и третокласната пътна мрежа. В районните управления на ОДМВР-Силистра са изготвени планове за провеждане на операцията и са определени точки за контрол, съобразени по време и място с интензивността на движението. Ще бъдат използвани всички автоматизирани технически средства за контрол на скоростта.
Подобна операция се провежда от TISPOL от 2013 г. Миналата година в нея са се включили 12 906 пътни полицаи от 22 страни на Европейския съюз, които са проверили 2 463 622 моторни превозни средства. Обобщено за целия ЕС е установено, че 4,97% от водачите са шофирали с превишена от разрешената скорост.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com