В Силистра приключи 25-то издание на Международния ученически екофорум “Сребърна”

Share This:


Два нови регионални европейски екологични конкурси могат да се родят от Международния ученически екофорум “Сребърна”, чието 25-то издание завърши в Силистра. Такова е мнението на председателя на журито на екофорума проф. д-р Светослав Герасимов.
Според проф. Герасимов би било полезно провеждането на екоконкурси за Дунав и Черноморския басейн със специфични екосистеми и за екопроблемите на Балканския полуостров. Професорът смята, че с това биха могли да се ангажират Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Проф. Светослав Герасимов изрази мнение, че на проведения екофорум в Силистра темата за биоразнообразието отстъпва пред новите електронни технологии и представянето на децата е много атрактивно. Като проблем остава малкият брой проекти, представени в конкурса.
28 проекта защищаваха млади еколози от България и Румъния на състоялия се в Силистра XXV Международен ученически екофорум “Сребърна 2016”, посветен на шейсетата годишнина от присъединяването на България към ЮНЕСКО.
В рамките на форума са обявени конкурси за литературни творби и рисунки на тема “Земята – наш дом”. Получени са 250 литературни творби с участие на творци от Босилеград /Сърбия/, 250 рисунки и 25 творби на приложното изкуство с участие на ученици от Русия и Украйна. Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе е обявила отделно конкурси за електронна презентация “Нека разкажем на света за българските обекти на ЮНЕСКО” и за литературна творба “Наследството на “Сребърна”. Получени са 56 електронни презентации и 7 литературни творби. /БТА/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com