В Силистра представиха проекта „Национален културно-туристически календар“

Share This:


В Областна администрация Силистра по инициатива на Национално сдружение на малкия и средния бизнес в град Силистра завърши работна среща с представители на общините от областта. Събитието бе открито от заместник областният управител Стоян Бонев. Председателят на сдружението Веселин Банковски представи проекта „Национален културно-туристически календар“.
По информация на областна администрация Силистра, проектът активира стратегии, технологии и инструменти за дългосрочни регионални, тематични и бизнес партньорства, за осигуряване на повече български и чуждестранни туристи. Всичко това е във връзка с тематично, регионално и сезонно споделяне на събития, популяризиране и брандиране на туристически обекти, продукти, опит, добри практики, съпътстващи прояви и кампании. Слоганът е „ВДЪХНОВЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ”.


Проект НКТК представя събития, дейности и прояви – за създаване на тематични културно-туристически дестинации, тематични зони, дни и седмици, туристически анимации, тематични туристически продукти и пакети, национални, регионални и местни инфо-турове, изложби, сувенирни, образователни, ПР и други кампании, структурирани в четири туристически профила.
„Проектът е свързан преди всичко с туризма и представлява едно пространство.

Парите са в туристите, те не са в общините и ние пари от общините не искаме. Най-важни са нагласите, предпочитанията и очакванията на туристите. Ние, ако не ги познаваме тези три компонента трудно ще направим едно събитие туристическо. Целта е всяка една община, всяко едно събитие да се позиционира като дестинация, сподели Веселин Банковски.
Проектът ще бъде представен в град Русе.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com