В Силистра започна генерален ремонт на площад “Албена” с продължителност на строителните дейности 60 дни

Share This:


В Силистра започна реализацията на един от мащабните проекти – генералната реконструкция и ремонт на площад „Албена”. Строително–монтажните работи ще се извършват на площ от 30 028 кв. метра. Те ще обхванат площад „Албена“, ул. „Москва“ на север, кръстовището на пл. „Албена“ с ул. „Тутракан“ на запад и кръговото кръстовище около бензиностанция ОМВ на юг. Продължителността на реконструцията и обновяването на площада ще е 60 дни.
Ремонтът на площада е част от общ проект, който включва и реконструкция и рехабилитация на ул. “Симеон Велики”. Той беше преработен в съответствие с очакванията на гражданите за запазване на всички дървета. Общината се ангажира да запази растителността, като се оформят короните на чинарите и се обогатят зелените площи. Предвижда се да бъдат засадени 37 иглолистни дървета, 39 широколистни, 1039 вечнозелени храсти, 1097 цъфтящи храсти, 23 увивни храсти. На останалата дървесна растителност ще се извърши повдигане на короните на дърветата.
Основните дейности в проекта са свързани с реконструкция на площад “Албена” и рехабилитация на алейната мрежа, тротоарни настилки, възстановяване на водното огледало и паметник „1800 години Силистра“, създаване на детска площадка за деца от 3 до 12 годишна възраст и зони за отдих, изграждане на велоалея, въвеждане на видеонаблюдение и енергоспестяващо осветление и осигуряване на достъпна среда за хора със затруднена мобилност.
Идеята е реализацията на проекта да постигне общ ефект с вече реализиран проект от страна на Община Силистра. С него бе възстановен Дунавският парк – западна и източна зона, централният градски площад и градинката с паметник на Стефан Караджа.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com