В Силистра задържаха мъж, опитал да пренесе през границата 166 пластики за източване на банкомати

Share This:


Окръжната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа 63-годишния Манол К., държал 166 неистински платежни инструменти, които се опитал да пренесе през граничния контролно-пропускателен пункт в дунавския град, което е престъпления по член 244, ал. 2, във връзка с ал. 1, във връзка с член 243, ал. 2, т. 3, и по член 244, ал. 1, във връзка с член 243, ал.2, т. 3, във връзка с член 18, ал. 1 от Наказателния кодекс, по които са му повдигнати обвинения.
Манол К. е обвинен за това, че от неустановена дата до 6 май 2015 год. в Силистра държал неистински платежни инструменти – 166 пластики с магнитни ленти, които изглеждали като подаръчни клиентски карти на голям търговски обект. На 6 май с таксиметров автомобил Манол К. направил опит да премине границата с пластиките, върху чиито магнитни ленти били нанесени банкови данни на финансови институции от страни – членки на Европейския съюз, за които знаел, че са неистински платежни инструменти.
Манол К. обяснил, че пътува за летище Букурещ, откъдето трябвало да лети за лечение в Бирма. Направено е искане до Министерството на правосъдието, където се води регистър на осъдените в чужбина български граждани, за евентуално осъждане на обвиняемия в чужбина.
Окръжната прокуратура в Силистра е внесла искане в окръжния съд в града за вземане на мярка „Задържане под стража“ спрямо 63-годишния огняр. Съдебното заседание е насрочено за утре, 10 май, от 10 часа в Окръжния съд в Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com