В Силистра: Европейският ден без загинали на пътя с акция на пътни полицаи и активисти на БЧК

Share This:


Десетки водачи, пътници и пешеходци в Силистра днес получиха печатни материали с превантивни съвети по безопасност на движението. Във връзка с 21 септември – Европейски ден без загинали на пътя, пътни полицаи и млади червенокръстци проведоха съвместна акция в централната част на областния град.
В Алфатар, наред с полицейските служители, в кампанията се включиха децата, завършили Детска полицейска акадамия през юни тази година. Общината, съвместно с МКБППМН, изготви специални брошури, посветени на Европейската седмица на мобилността и на опазването на най-уязвимите участници в движението – децата.
Същевременно в Силистренска област се провежда 24-часова специализирана полицейска операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death, целяща да подпомогне безопасното придвижване на участниците в движението и да сведе до минимум предпоставките за пътнотранспортни произшествия.
Инициативата на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL за отбелязване на 21 септември като Европейски ден без загинали на пътя в област Силистра е подкрепена от Областна администрация, Български Червен кръст и община Алфатар.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com