В Русе приключи информационна кампания за борба с трафика на хора


Тази публикация е прочетена 1389 пъти!

В периода октомври – декември 2017 г. се проведе петата информационна кампания за превенция на трафика на хора – част от дейностите на Сдружение БРТИМ, в рамките на проекта на Община Русе, финансиран от Програма ЗОВ.
Кампанията под надслов “Отвори очи… Подай ръка” се проведе в сътрудничество с Местната комисия за борба с трафика на хора – Русе и беше насочена към повишаване на информираността относно престъплението трафик на хора, познато като “съвременното робство”. Целева група на кампанията отново бяха ученици от 6, 7 и 8 клас в 5 училища и представители на местните общности с фокус върху младежи от кв. “Дружба” 2, Русе и населените места в общините Борово и Иваново.
Кампанията беше открита с публично събитие по повод Европейския ден за борба с трафика на хора – 18 октомври, проведено в двора на СУ “Васил Левски”, Русе, и продължи с поредица от разнообразни дейности. Част от кампанията бяха тематични дискусионни работилници с ученици в час на класа; изработване и разпространение на интересни информационни материали; прожекции на филми, последвани от дискусия; ежеседмично публикуване на кратки факти за трафика на хора в рубриката “Знаете ли, че…” в социалните медии; кутия за споделяне на мнението на децата по отношение на трафика на хора; подготвяне и експониране на арт-инсталации; ангажиране на учениците и младежите в различни интересни дейности в училище и в общността, които повишиха тяхната чувствителност към темата на кампанията; конкурс за комикс и картичка “Отвори очи… Подай ръка”.
Краят на кампанията беше отбелязан с награждаване на участниците в конкурса за комикс и картичка, както и с подреждане на арт-инсталации във фоаето на СУ “Васил Левски”, Русе; читалище “Георги Бенковски”, Русе; читалище “Искра”, Борово и в центъра за обслужване на граждани на Община Иваново.

 

 


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com