В неделя изгрява най-ярката Супер Луна, следваща е на 2 и 31 януари

Share This:


Най-ярката Супер Луна за тази година ще изгрее утре вечер. На 3 декември орбитата на Луната ще бъде доста по-близко до Земята от обичайното. Вследствие на това Луната ще изглежда до 30% по-голяма от земната повърхност, съобщава Ройтерс.
От НАСА съветват ентусиастите да гледат явлението извън градовете, защото осветлението в населените места пречи на подобни феномени.
“За разлика от слънчевото затъмнение, при този феномен не е необходимо човек да бъде на точно определено място на планетата, за да го наблюдава. Когато се стъмни, просто излезте и погледнете нагоре”, казва д-р Ной Петро от НАСА. По думите му явлението ще може да се наблюдава от хората по целия свят, стига времето да не е облачно.
Супер Луната официално пристига в 17.47 наше време. По-малко от ден по-късно лунната орбита ще достигне най-близката си точка до Земята, когато Луната ще се намира на 357 987 километра от нашата планета.
Най-доброто време да наблюдавате Супер Луната е няколко минути след залез слънце, когато заради оптичния ефект наречен лунна илюзия тя ще изглежда много по-голяма и по-ярка отколкото след като се издигне в небето.
Следващите Супер Луни се очакват в началото на 2018 г. – на 2 и 31 януари.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com