В Дулово говориха за превенция от телефонните измами  

Share This:


Днес Община Дулово бе домакин на поредната инициатива в рамките на превантивната кампания срещу телефонните измами, която ОДМВР-Силистра провежда от пролетта на тази година.

В срещата участваха предимно хора от третата възраст, които най-често стават жертва на този вид престъпна дейност. Пред тях инспектор Ивайло Димов от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ представи най-популярните сюжети за извършване на измамите и механизма, по който извършителите постигат психологическо въздействие върху хората.

Той подробно се спря на най-актуалния напоследък сценарий – този за оказване на съдействие на полицията, и акцентира, че служителите на МВР не вземат пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Възрастните хора получиха указания как да действат при попадане в подобна ситуация и препоръки никога и по никакъв повод да не дават пари на непознати.

Срещата се състоя с любезното съдействие на служители от общинската администрация. В нея участваха началниците на районното управление в града – главен инспектор Милен Радев, и на група „Охранителна полиция“ – старши инспектор Михаил Михайлов.

От началото на годината на територията на община Дулово няма регистрирани телефонни измами, а последните две, извършени в минал период, са разкрити, съощюават от пресцентъра на ОДМВР-Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com