В Алфатар стартира 10-то издание на Детската полицейска академия

Share This:


В Алфатар, Силистренско, тържествено бе даден стартът на 10-то издание на Детската полицейска академия /ДПА/, съобщиха от Областната дирекция на МВР в областния град.. Оттам уточниха, че проектът се реализира съвместно от РУ-Силистра и общините Алфатар, Кайнарджа и Ситово и в него ще участват деца от местните основни училища. Тазгодишното издание на Детската полицейска академия е под патронажа на кмета на Алфатар Янка Господинова.
Капитанът на отбора-домакин Иван-Александър Георгиев прие преходното знаме на Детската полицейска академия, обещавайки да го пази и съхранява като зениците на очите си. За бъдещата си работа малките полицаи получиха членски карти, тетрадки, химикалки и фланелки с логото на Академията. Като почетен член на Детската полицейска академия, членска карта №1 бе връчена на кмета на община Алфатар Янка Господинова, която от своя страна зарадва бъдещите полицаи с вкусна торта.
В идните два месеца за членовете на ДПА предстои усилена работа в овладяването на знания за полицейската професия, на правилата за законосъобразно поведение, пътната безопасност и др. Те ще преминат и практическа подготовка по бойно-приложни техники, стрелба с малокалибрено оръжие, и ще направят посещение в ОДМВР-Силистра.
По традиция обучението ще приключи на 1 юни – Международния ден на детето, с разнообразни състезателни игри, викторини, демонстрации и празничен концерт.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com