В АГ-отделението на болницата в Тутракан са се родили най-много бебета в цялата област през миналата година


Тази публикация е прочетена 18813 пъти!

Акушеро-гинекологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Тутракан е с най-високи резултати за 2016 г. в област Силистра, сочат статистическите данни. От общо родените в областта 1191 деца, в тутраканската болница са проплакали 615 бебета от 587 раждания, което представлява повече от половината от родените в цялата област. Има и 26 двойки близнаци и една тризнаци.
Тутраканското АГ-отделение е притегателно за жените от цяла България. Тук са родени 112 бебета от Силистра, от Русе – 109, от Разград – 159, от Главиница са 70, от Варна – 14, от Шумен – 12, от Търговище и Добрич – по 9, от Велико Търново – 6, от София – 3, от Габрово, Плевен и Бургас – по 2 и от Враца, Хасково, Стара Загора, Пловдив и Кюстендил – по 1. Популярността му се дължи на добрите специалисти, водени от началника на отделението д-р Любомир Бойчев.
През 2014 г. и 2015 г. д-р Бойчев бе единственият лекар от област Силистра номиниран и отличен в инициативата “Лекари, на които вярваме” за висок професионализъм и хуманно отношение. Отделението в Тутракан е второ ниво и от четири години в него специализират млади лекари.
От началото на годината до 21 януари в Родилно отделение в Тутракан има 29 раждания с 33 бебета, от които четири двойки близнаци. Само на 16 януари са родени 6 бебета, включително и двойка близнаци, заченати по метода “ин витро” в МЦ “Св.Иван Рилски” в Тутракан.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com