Възстановиха паметна плоча на герой от Силистра, загинал в Ирак

Share This:


Паметната плоча на покритата лекоатлетическа писта на стадион “Луи Айер” в Силистра, носеща името на офицерски кандидат Преслав Стоянов, който в младежките си години е бил състезател по лека атлетика, а след това загина в Ирак, е възстановена и обновена. За това съобщават от Община Силистра. Оттам уточняват, че плочата е претърпяла различни нарушения с течение на времето и под влиянието на климата.
Припомняме, че офицерски кандидат Преслав Стоянов загина през 2005 година в Ирак по време на изпълнение на бойна мисия. 27-годишният кадрови военнослужещ умира на 3 май, 2005 година, след като джипът, с който българските войници са се придвижвали, се преобръща по време на пустинна буря. Преслав Стоянов загива на място, а няколко часа по-късно от раните си умира и 33-годишният сержант Валентин Донев от Русе.
Преслав Стоянов е роден и израснал в Силистра. Той е завършил спортното училище. Като състезател има много републикански победи в леката атлетика. Погребан е в родна Силистра.
След гибелта му закритата лекоатлетическа писта на стадион “Луи Айер” в Силистра бе кръстена на негово име, а освен това там бе монтирана и паметната плоча.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com