Възстановено е електрозахранването в близо 500 населени места в Североизточна България


Тази публикация е прочетена 1675 пъти!

Електрозахранването в близо 500 населени места на територията на Североизточна България вече е възстановено. Всички аварийни екипа на ЕНЕРГО-ПРО са мобилизирани за отстраняване на възникналите повреди. Работата по възстановяване на електрозахранването продължи през цялата нощ, съобщават от енергийната компания.
Обилният снеговалеж и силният вятър предизвикаха повреди по съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Към 17:30 часа вчера без електрозахранване бяха около 190 населени места в областите Добрич, Силистра, Разград, Русе, Шумен, Варна и Велико Търново. Компанията пренасочва допълнителен ресурс към районите с най-голям брой повреди. Най-тежка остава обстановката в областите Силистра и Добрич.
Заради затворени участъци от пътната мрежа отчетниците на компанията няма да могат да отчетат по график консумираната електрическа енергия на част от клиентите. Показанията на тези електромери ще бъдат отчетени в първия възможен момент след нормализиране на обстановката.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com