Възпоменателна плоча на Енчо Тодоров – Опълченеца ще бъде открита в Иширково

Share This:


На последното си заседание Общественият съвет към Кмета в с. Професор Иширково взе решение за провеждане на две значими за събития в силстренското село. По повод 3-ти Март и в чест на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство, ще бъде открита възпоменателна плоча на Енчо Тодоров – Опълченеца.  Иширковец,  участвал в боевете на Шипка и в последвалите битки за Освобождението.

На 17 Април ще се проведе тържество за честване на 150-години от раждането на проф. Анастас Иширков – патрон на селото.

Общественият съвет към Кмета  в с. Професор Иширково, е изграден с идея да се търси съдействие от местните административни, икономически и социални структури при организиране и провеждане на значими за селото мероприятия.

Вече трета година от настоящия мандат, съвета се свиква от Кмета – Стойчо Нечев, обсъждат се разнообразни проблеми на селото и се търсят ефективни решения.

При обсъждането се участват и представители на Община Силистра. Като участие в заседанията са вземали Кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, председателят на Общинския съвет в Силистра д-р Мария Димитрова и други предствители на местната власт, специалисти и журналисти.

Съществен принос Общественият съвет има при организиране на честванията за 80-та годишнина на футболен клуб „Ботев”, 110-т години на Народно читалище „Просвета 1907” –с. Проф. Иширково, отбелязване на 130-т години на Обединено училище „Св. Климент Охридски” и провеждането на Деветия събор „Иширково пее и танцува”, посветен на хореографа Стоил Енчев.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com