Второкласници от Силистра дават нов живот на отпадъчни материали


Тази публикация е прочетена 1386 пъти!

Необикновена изложба е подредена във фоайето на СУ „Н.Й. Вапцаров” в Силистра. Експонатите в нея са изработени от учениците от ІІ а клас и са изцяло от отпадъчни материали. Въображението и сръчните ръце на децата са вдъхнали нов живот на отпадъците, превръщайки ги в интересни предмети с ново предназначение.
Красивите пана, играчки, моливници, накити и сувенири са изработени от пластмасови бутилки, кутии, картонени рула, найлонови торбички, капачки и други непотребни опаковки.
С много талант и фантазия някои от децата са претворили отпадъчните материали и в оригинални костюми, дефилирайки с тях на годишния концерт на училището.
Изявите на бъдещите третокласници са в рамките на проекта „Твоят час”, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” и съфинансиран от европейските структурни и инвестиционни фондове.
Разпределени в два клуба – „Туризъм и екология” и „Млад природолюбител”, под ръководството на своите учителки Мариана Денева и Маргарита Димова, от няколко месеца децата активно опознават природата и се учат как да я опазват.
Проведените досега практически занятия, излети и предстоящата екскурзия до резервата „Сребърна” изграждат мотивацията им в достатъчна степен, за да е надежден гарант, че няма да останат безразлични към опазването на околната среда и в бъдеще.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com