Всички селища в Североизточна България имат ток, обстановката в Силистренско се нормализира


Тази публикация е прочетена 1865 пъти!

Електрозахранването на населените места в Североизточна България, останали без ток вследствие на зимната буря, вече е възстановено, съобщават от Енерго Про. Екипите на енергийното дружество са отстранили стотици аварии по електрическите съоръжения, предизвикани от силния вятърът, обилните снеговалежи и обледяванията през последните няколко дни.
Продължава работата на електроразпределителната компания по отстраняването на локални повреди, които засягат отделни адреси в населените места. Напомняме, че клиентите на Енерго Про могат денонощно да подават сигнали за аварии на националната телефонна линия на компанията 0700 1 61 61.
Служителите на Енерго Про продължават да отчитат извънредно потреблението на клиентите, което по график трябваше да бъде отчетено на 6 и 7 януари. Регулярният отчет на електромерите през тези дни беше възпрепятстван от непроходимостта на голяма част от пътищата в Североизточна България.
От Енерго Про благодарят за съдействието, оказано от страна на областните управители, кметовете, Областните пътни управления, подразделенията на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”, на местни фермери и строителни фирми, които са предоставили високопроходима техника за разчистване на пътищата и помогнали на екипите да достигнат до най-непроходимите райони.

***

Снимка - Алексей МИНЕВ
Снимка – Алексей МИНЕВ

Обстановката в област Силистра започва да се нормализира, съобщават от местното Пътно управление. До дунавския град все още не пътуват междуградски автобуси и влакове.
В същото време стана известно, че ледоходът по река Дунав вече е достигнал до 80 процента. Заради прогнозата за нови тежки студове до края на седмицата се очаква ледът напълно да скове реката. От началото на миналия век река Дунав е замръзвала напълно 28 пъти. През последните сто години най-дългият период с ледови явления по Дунав е бил 89 дни – от 21 декември 1953 г. до 19 март 1954 г. Последният ледоход пък е наблюдаван през зимата на 2014 г.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com