Български инженер изоберти софтуер, който предотвратява самолетни катастрофи

Share This:


Българско изобретение предотвратява самолетни катастрофи, гарантира по-малко технически закъснения и максимална безопасност на полети. Експертите изчисляват, че вероятността да попаднем в самолетна катастрофа е 1:25 милиона. Колкото повече се развиват технологиите, толкова повече намаляват рисковете от инциденти.
Българският инженер Светослав Петров дава своя принос към света за по-безопасно летене. Той е авиоинженер от девет години. Българският софтуер събира и анализира различни видове данни за технически проблеми. „С нашата разработка можем да хванем всякакъв вид повтарящи се проблеми и сме доказали това пред германската Агенция по авиационна сигурност”, казва Петров.
Разработката е толкова интелигентна, че дори подсказва на авиокомпаниите какъв е шансът дадена машина да не може да излети навреме поради определен технически проблем. Така техниците сменят компонентите, преди те да дефектират и да причинят закъснение или дори нещо по-лошо.
Разработката е на германския пазар от четири години и помага на няколко компании. „Тя премина през много дълъг изпитателен период”, казва Петров, който сега се радва на факта, че тя започва да жъне успехи. /Източник – Nova.bg/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com