Български доброволци ще вземат участие в Международния форум на доброволците в Москва

Share This:


Международният форум за доброволци, който ще се проведе в Москва на 2-5 декември и ще бъде последното събитие на годината на доброволците, ще събере 15 000 активисти от Русия и чужди държави. Българската делегация ще бъде ръководена от  студент на Варненския свободен университет и ръководителя на младежкия департамент в Варна на Асоциацията за международно социално развитие Гинка Янкова, родом от Силистра.

Българската делегация се състои от 6 души, всички с богат опит от доброволци. “За мен е голяма чест да участвам в мащабен международен доброволен форум в Москва”, казва Гинка Янкова, “че е много интересно и полезно да се срещнете със съмишленици от различни страни, да споделите опит и да видите презентации на най-добрите доброволчески практики”.

От детска възраст като доброволец Гинка Янкова участва в различни мероприятия, включително: “Да почистим България заедно”, “Великден за всеки”, “Дни на Московската култура в България” и много други. През 2016 г., местните жители бяха ранени в резултат на голяма железопътна катастрофа в българското село Хитрино, Гинка Янкова организира доброволческа група, която да събира храна, за да помогне на пострадалите.

На форума ще участват български делегати  по покана на сдружение „Асоциация за международно обществено развитие” – клон Варна .

Програмата на Международния форум на доброволците предоставя бизнес, полезни, приложни и културни и развлекателни звена. Доброволците ще посетят социални институции, сдружения с нестопанска цел и благотворителни фондации, където ще се запознаят с особеностите на социалната, болничната, екологичната, медицинската и доброволческата дейност и ще помогнат при необходимост.

Програмата на Международния форум за доброволци в Москва предвижда бизнес, полезни, приложни и културни и развлекателни звена. Доброволците ще посетят социални институции, сдружения с нестопанска цел и благотворителни фондации, където ще се запознаят с особеностите на социалната, болничната, екологичната, медицинската и доброволческата дейност и ще помогнат при необходимост.

Също така форумът ще включва дискусии и майсторски класове с участието на водещи експерти в областта на гражданския ангажимент и доброволчеството, сесия за работа в мрежа и международно сътрудничество. И Международният форум на доброволците ще завърши с тържествен концерт, на който ще бъдат обявени победителите на руско-руския конкурс “Доброволци на Русия – 2018 г.” и резултатите от Годината на доброволците ще бъдат обобщени.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com