България се присъединява към Програмата за сигурност на правителствата

Share This:


Правителството упълномощи заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи да сключи договор по Програмата за сигурност на правителствата (Government Security Program) с Майкрософт, съобщи пресцентърът на МС. За основна контактна точка по договора е определена Държавната агенция „Национална сигурност”.
Целта на Програмата, създадена през 2003 г., е да се предостави безвъзмездна възможност на правителствата да повишат сигурността на IT-инфраструктурата като се подкрепи държавната администрация в отговор на всякакви заплахи за националната и обществената сигурност или на икономиката чрез съвместни действия, както и обмен на информация, като същевременно предварително бъде ограничен рискът от потенциални бъдещи атаки.
Сключването на договор по Government Security Program с Майкрософт е в унисон с основната цел да се даде възможност на българската държава да постигне напредък в състоянието на компютърните технологии и развитието на информационната сигурност, както и да се създаде надеждна и ефективна превенция срещу нерегламентирани посегателства срещу киберсигурността.
Към момента Програмата се ползва от над 30 национални правителства.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com