България се класира на 4-то място на Евровизия, победител е Украйна

Share This:


Украйна спечели Евровизия, а невероятното изпълнение на Поли Генова на песента If Love Was а Crime (“Ако любовта беше престъпление”) класира България на четвърто място в 61-ото издание на конкурса.
Певицата получи общо 307 точки от оценките на журитата на различните страни и от оценката на зрителите, което й спечели престижното четвърто място.
Победител в конкурса е певицата Джамала от Украйна с песента “1944” с общо 534 точки от гласуването на журитата на страните и от вота на зрителите.
На второ място с 511 точки остана изпълнителката от Австралия Дами Им с песента “Sound Of Silence” (“Звукът на тишината”)
На трето място остана изпълнителят от Русия Сергей Лазарев с песента “You Are The Only One” (“Ти си единственият”) с общо 491 точки.
Това е най-доброто представяне на България в конкурса. Досега страната ни беше се класирала само веднъж на финал през 2007 година, когато Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи ни класираха на 5-о място с песента “Вода”.
Общо в заключителния етап на Евровизия участваха 26 изпълнители – 20-те победители от полуфиналите – Белгия, Чехия, Холандия, Азербайджан, Унгария, Израел, България, Полша, Австралия, Кипър, Сърбия, Литва, Хърватия, Русия, Латвия, Украйна, Малта, Грузия, Австрия и Армения, както и представителите на страната домакин Швеция и “голямата петорка” – основателите и главни спонсори на конкурса – Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция./Дарик/


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com