Общината в Силистра организира благородната инициатива “Подарявам ти Коледна усмивка”


Тази публикация е прочетена 1835 пъти!

Кампания за изработване и подаряване на картички под надслов: “Подарявам ти Коледна усмивка”, стартира от от началото на декември в Силистра. Предвижда се тя да приключи осем дни преди настъпването на новата 2016-та година.
Инициативата е на силисдтренската общинска администрация и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни/МКБППМН/. Целта е деца и ученици от детски градини, училища и извънучилищни звена да изработят коледни и новогодишни картички, като те ще бъдат дарени от млади доброволци в рамките на акция по улиците на дунавския град.
“Всичко това възникна като естествена потребност по Коледа да се случват добрини. Прекрасно е, че децата на Силистра ще рисуват, творят и направят ръчно изработени картички, които ще бъдат подарявани в навечерието на Коледа”, коментира Денка Михайлова, председател на комисията. Тя припомни, че всяка година хиляди хора по света изпращат своите Коледни картички, в които са събрани техните най-съкровени послания и пожелания.

***
Коледната картичка навършва 174 години. За неин баща се спряга сър Хенри Коул. Негов последовател, модернизирал идеята, е Луис Пранг. Дуайт Айзенхауер пък е първият американски президент, който въвежда модата на Коледните картички в Белия дом. Той и жена му изпращали по една честитка на всеки от служителите си. По данни на Български пощи, първата Коледна картичка у нас била изпратена през 1885 година по поръчка на княз Фердинад I. През 1910-1920 година на мода били домашно изработените Коледни картички – от картон, цветни моливи, станиол.

***
Община Силистра отправя покана към всички желаещи да се включат в кампанията за изработване на картички. Материали за изработване на картичките ще Ви бъдат осигурени от организаторите.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com