БСП – Силистра с декларация по повод последната година от мандата на местната власт

Share This:


На свое заседание Общинският съвет на БСП в Силистра, прие Декларация по повод новия политически сезон и последната година от мандата на местната власт в областния град. 

В Декларацията се казва:

“Уважаеми съграждани,

Започна новия политически сезон. Започна със сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство. В последния месец се случиха две събития и една трагедия, които казват всичко не само за последните месеци, а за последните 29 години. Срина се Търговският регистър и блокира целия икономически живот в страната, а държавните институции бяха абсолютно безпомощни да реагират. 250 хил. души, които правителството е задължило да се застраховат с Гражданска отговорност, бяха измамени от застраховател, който правителството е лицензирало и държавата остана безучастна. 17 невинни души загинаха заради корупция и кражби, които вече убиват физически. Чуждестранните инвестиции са се сринали 10 пъти, цените тръгват нагоре, а от 01.10.2018г. се очаква и ново увеличение на цената на газ, а от там и на всички стоки.  Какво показват всички тези факти – корупцията и кражбите, връзките на властта с бизнеса- доведоха до физическа смърт.   Държавните институции са блокирани, държавата абдикира от грижата за своите граждани и задължението си да ги защитава в случай на фалити.  Управляващите реагираха като се хванаха за гушите, но не в спор за родолюбието, а в спор за постовете и парите.

На местно ниво няма такива шумни и видими скандали, но животъ в Силистра сякаш е спрял насред поредния ремонт на улици и тротоари и някой концерт на гостуващи групи, заради празника на града.Навлизаме в последната, четвърта година от мандата на това управление. Започва осмата година от управлението на ПП ГЕРБ  и за тия пълни 7 години:

        Силистренци продължават да бъдат най-бедните хора в България(според информация на Института за пазарна икономика)  Силистра продължава да бъде на последно място по доходи и на едно от първите места по безработица.

  • Силистренци продължават да плащат най-скъпата вода в България.
  • Есента дойде и улиците на Силистра отново ще се преврънат в езера след всеки паднал дъжд и по някои от тях продължава да се носи зловонна миризма.
  • Ръководството на общината продължава да не реагира на денонощния тормоз на ТИР-овете, които затрудняват нормалното движение по ул. „Седми септември“, създават предпоставки за ПТП и нарушават спокойствието на хилядите живеещи в най-близките жилищни блокове.
  • През изминалата година инвеститорския интерес в Силистра се изчерпа с шумно открита от височайши особи…АВТОМИВКА…
  • При катастрофалната демографска криза в страната и в района Общината отново не намира необходимите средства за покриване на разходите за храна на децата в детските градини.
  • Хората от населените места на Общината продължават да се оплакват от лошо сметоизвозване и неглижиране на техните проблеми. 10.Защо години наред общината не подкрепя финансово собствения си Драматично-куклен театър, както правят много общини в България?
  • Много обществените поръчки в общината продължават да се печелят от определени фирми, нерядко тясно свързани с общински съветници.
  • Съпруги, синове и дъщери на общински съветници от управляващото мнозинство продължават да се назначават на различни общински служби.

         Уважаемо общинско ръководство!

         Това са  тревожните проблеми, които отдавна вълнуват нашите съграждани. Това са констатации, които правим от години. Това са въпроси, които вълнуват и засягат всички жители на Общината.

         Медиите наричат ситуацията в България „Цирк във властта“. Това не е  цирк, а разпад на държавността и агония на народа. Но винаги има алтернатива, уважаеми съграждани. Има нужда от идеи и днес ние, от БСП се обръщаме към всички, за да ви ги предложим, но не идеи, които променят този или онзи закон, а цялата система на управление.

Скъпи съграждани,

От следващата седмица народните представители от БСП за България тръгват из страната, за срещи и разговорис всички хора. Имаме нужда от национална енергия и молимвсеки разумен българин да даде своя принос, за да променим системата и модела на управление.

Знаем, че няма да е лесно, че няма да е бързо, че ще има голяма съпротива, но имаме нужда от смелост на идеите, неподкупност на хората и последователност в действията.  Наистина, без единение около национална кауза и доктрина, около решение за слагане на край на този преход,  нищо няма да се промени. Ето защо, уважаеми съграждани ние сме отворени към вашите идеи, ум, емоции, труд, протягаме ръка за бъдещ модел на управление на България, който поставя различни ценности в своята основа –  справедливост, солидарност, равни възможности, по-добър живот и национален суверенитет.”

 

Декларацията е приета на 9.09.2018 г., на редовно заседание на ОбС на БСП Силистра.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com