БСП-Силистра почете националния празник на България


Тази публикация е прочетена 4838 пъти!

Младежкото обединение в БСП-Силистра раздаде над 3 000 стихотворения на жители и гости на дунавския град днес по повод националния празник на България – Трети март. В избора на младите социалисти личаха почти всички имена на гениалните български поети от цяла литературна епоха, белязала с творчеството си борбата за освобождението. Всяко едно от стихотворенията беше оформено като самостоятелен свитък с номер 10 на изборната бюлетина на “БСП за България” за предстоящите избори на 26 март.

Преди това водачът на листата на “БСП за България” за 20-ти Многомандатен избирателен район /МИР/ в Силистра Стоян Мирчев, заедно с Вяра Емилова – на второ място в листата и Стилиян Стойчев – на трето място в листата, както и членове, симпатизанти и представители на предизборния щаб на БСП-Силистра, се включиха в честванията на националния празник на България. Те сведоха глави в знак на признателност и поднесоха венци и цветя пред паметниците на Стефан Караджа, кап. Георги Мамарчев и великия руски писател Лев Толстой в дунавския град.

“Днес честваме националния празник на България – един огромен подвиг на българския дух и на помогналите ни братски народи. Повече от всякога трябва да сведем глава пред героите, защото днес отново трябва да се борим за бъдещето на България”, каза водачът на листата на “БСП за България” в 20-ти Многомандатен избирателен пайон /МИР/ Стоян Мирчев.

“Трети март е ден на Освобождението. Посрещнахме го достойно. Нека помним българската история и да предадем на поколенията гордия български дух, за да тачат и пазят свободата и да обичат отчеството си”, допълни Вяра Емилова.

        

 


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com