БСП прави трети опит да замрази депутатските заплати

Share This:


Левицата продължавата битката си за намаляването на депутатските заплати. За трети път от БСП ще внесат предложение за намаляване на възнагражденията на политическия елит. Искането на социалистите е депутатските заплати да се намалят с 543 лева – това е увеличението, което се е натрупало за последите две години по време на работата на сегашния парламент. Това е 18% увеличение на работещите в този сектор и нереално високо спрямо доходите на всички останали българи, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция днес.
Тя припомни, че левицата вече два пъти внася същото предложение, но мнозинството в парламента го отхвърля и то с обвинения в популизъм. 

Нинова се обърна към управляващите с въпроса на кого в България за две години заплата или пенсия е нарастнала с 18 процента. Тя припомни също, че работодателят на политиците е българският народ. Едва ли избирателите са съгласни автоматично възнаграждението ни да расте на всеки три месеца. Това, предупреди още Нинова, е ритуално самоубийство за управляващите. И то в момент, в който българите са на улицата, протестират дрещу високи данъци, ниски доходи и социално неравенство. 

Корнелия Нинова се обърна с призив към омбудсмана и президента на Републиката. Тя поиска от Мая Манолова и Румен Радев да изразят своята позиция по темата и да заяват моралната си подкрепа към предложението на левицата. Двамата нямат право на законодателна инициатива, но са изразители на чувството за справедливост към българското общество, подчерта Нинова.  
И отново отправи призив към управляващите: Погледнете Европа – народите масово въстанаха срещу неравенствата и привилегиите на политическите елити. Модерните европейски лидери си взеха паука.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com