БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

Share This:


Предсeдателят на Комисията по икономика и туризъм в парламента Петър Кънев, заместник-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов, заместник-председателят на  на БСП Атанас Зафиров и секретарят на Парламентарната група на “БСП за България” Димитър Данчев се срещнаха с ръководството на Националния борд по туризъм. Обсъдени бяха приоритетите на БСП в сектор „Туризъм“

Сред значимите приоритети е обединението на туристическия бранш с помощта на държавата в национално представителна Единна туристическа организация, бе посочено на срещата.

Необходимо е изработването на държавна политика за развитието на всички видове планински туризъм: зимни спортове, рекреативен, познавателен, лечебен, пешеходен, екотуризъм и други, категорични бяха участниците в срещата.

Те се обединиха около тезата, че трябва да бъде разработена специална държавна програма за обезпечаване кадрите в бранша. Нужно е да се добавят към списъка на професиите за професионално образование и обучение специалности, нужни на туризма и разкриване на паралелки в специализираните средни училища в районите с балнео и спа туризъм.

Държавата да стопанисва, управлява и поддържа всички туристически обекти, които са публична държавна собственост, настояха участниците в срещата, както и препоръчаха създаването на публичен регистър на туристическите обекти, държавна собственост.

Браншът изпитва необходимост от лансиране на специални програми за туризма, субсидирани частично от държавата чрез предоставяне на туристически ваучери, стана ясно още по време на разговора.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com