БСП обяви пълната листа с кандидат-депутатите от Силистра

Share This:


Националният съвет на БСП утвърди кандидатите за народни представители в 20-ти Многомандатен избирателен район /МИР/- Силистра, съобщиха от партийната централа на социалистите в дунавския град.
Водач на листата е Стоян Мирчев /На снимката/, 34-годишен маркетинг-икономист с 15-годишен стаж като член на БСП, в момента част от Изпълнителното бюро на Националния съвет, доскоро народен представител.
Втора в листата е Вяра Емилова – психолог по образование, член на Изпълнителното бюро на НС на БСП. Доскорошен областен и общински лидер на БСП-Силистра. Била е зам. областен управител.
След нея в листата е Стилиян Стойчев – историк и педагог, дългогодишен ръководител на Дом за деца, лишени от родителски грижи „Димчо Дебелянов”, член на ръководството на БСП в Силистра.
Четвърта е Вероника Иванова – родена през 1993 г., от град Дулово, с висше образование, тя е от гражданската квота.
Пета е Йорданка Димитрова – финансист по образование. Работи като счетоводител в ЗК „Нива 93” в село Проф. Иширково.
На шесто място е Станислав Стойков – бизнесмен, икономист, земеделски производител. Той беше кандидат за кмет на последните местни избори в Силистра.
На седмо място е Нина Питакова, икономист.
На осмо място е Лазар Лазаров – инженер и икономист от село Бабук (ЗК „Мотор 93”), общински съветник от БСП.
От изборите за Велико народно събрание през 1990 и в последвалите парламентарни избори през 1991, 1994, 1997, 2005, 2009, 2013 и в област Силистра БСП е имала 12 депутати, някои от които избирани по мажоритарен път, припомнят още от щаба на крайдунавските социалисти. Това са Екатерина Маринова, Костадин Велков, Ненчо Ненчев, д-р Петър Илиев, Георги Николов, Ана Миленкова, Васил Калинов, Георги Георгиев, Любомир Божков, Иван Генов, Добромир Гущеров и Антон Кутев (в два парламента), допълват оттам.
Единствено в изборите през 2001 и 2014 г. членовете и привържениците на БСП не са били представяни в народното събрание чрез избран от тях депутат.
В своята първа медийна изява в Силистра водачът на листата Стоян Мирчев припомни, че в 43-ото Народно събрание е бил ангажиран при формиране на държавните политики в сферите на културата, медиите и образованието, както и при разработката на новия закон за предучилищно и училищно образование, което вече е в сила и е в основата на реформа в просветното дело в България.
„На тези избори за пръв път БСП се явява с толкова ясна програма, при това насочена към младите, семействата, малкия  и средния бизнес, защото е осъзнат фактът, че икономиката е лостът за възстановяване на държавата и за подпомагане на изнемогващите социални системи“, заяви Мирчев. В листите на БСП в много региони, сред които и Силистра, има много нови лица със съвременно виждане за правене на политики в различните житейски сфери”, се казва още в прессъобщението на партията.


Comments

comments

Един коментар за “БСП обяви пълната листа с кандидат-депутатите от Силистра

  • 22.02.2017 в 15:03
    Permalink

    с тези двама Парашутисти в първите в листите на БСП и ГЕРБ, се дава път на Сабанов. Тая грешка я правят вече за не знам кой си път. Сложете си Вяра първа бе хора и ще влезе. Сега не е сигурно че ще има и един. А за ГЕРБ е ясно… един парашутист Горанов, който ще е избран от друго място, отказва се и Стойчева влиза, + Сабанов и 2 ма ДПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com