БСП няма да крепи кворума, иска предсрочни избори

Share This:


Депутатите от левицата няма да се регистрират в зала, освен в случаите, когато биват обсъждани или гласувани предложенията на БСП, свързани със социалната политика и исканията на протестиращите – за отмяна на данъка за старите коли, намаляване на ДДС за храни и лекарства, преизчисление на пенсиите, въвеждане на семейно подоходно облагане, намаляване на заплатите на политиците. Това са нашите предложения и част от исканията на протеста. В тези случаи ще бъдем там и ще се регистрираме за кворума, защото парламентът е мястото, в което тези проблеми на хората могат да бъдат решени, подчерта още лидерът на БСП.

БСП няма да се регистрира в пленарна зала, въпреки оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Социалистите продължават да настояват за предсрочни избори като единствен вариант, който да спаси стабилността в държавата.

Това обяви на пресконференция днес лидерът на БСП Корнелия Нинова след съвместно заседание на парламентарната група и на ИБ на партията. 

Това правителство създава нестабилност в държавата, в институциите, в цели системи. Нищо не работи така, както трябва – нито социалната, нито здравната, нито образователната система, подчерта Нинова. Категоричната позицията на БСП е, че това правителство е вредно, а тази нестабилност трябва да се спре. Ние виждаме тази възможност единствено в предсрочни избори, отсече лидерът на левицата.

Парламентарното мнозинство приема закони в интерес на олигарсите, приема закони, които предизвикват социални бунтове. По думите на Нинова в България съществуват два паралелни свята – единият в представите и в думите на управляващите, а другият – навън по улиците, където недоволството на хората ескалира. 

Всякакви конфигурации в този парламент за спасение на мнозинството са невъзможни. Всякакви задкулисни договорки са правителство на малцинството, което да има скрита подкрепа в парламента, ще бъдат агония за държавата, убедени са в БСП. Ние не можем да бъдем съпричастни с това и няма да крепим кворума с такова мнозинство, допълни Корнелия Нинова.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com