БСП издига Момчил Неков за кандидат-кмет на Силистра

Share This:


Общинската конференция на БСП – Силистра единодушно издигна Момчил Неков за кандидат-кмет на община Силистра. Неговата кандидатура бе подкрепена от всички присъстващи, близо 70 делегата.

Конференцията реши БСП да участва в предстоящите избори във формат местна коалиция „БСП за България” – ПП „Българската пролет”, ПП НДСВ и новоучредената политическа партия МИР. Тези партии са предложили свои кандидати в листата за общински съветници. Листата за местния парламент ще се води от Стилиян Стойчев – педагог, управител на ЦНСТ. Сред кандидатите за общински съветници присъстват изявени личности от Силистра – икономисти, педагози, представители на местен бизнес, инженери и други.

На заседанието социалистите приеха „Визия за Силистра” – предизборна платформа на кандидата за кмет на Община Силистра и кандидатите за общински съветници, в която основни приоритети са:

  • Осигуряване на добър и достоен живот чрез реализация на трудовия потенциал на хората и грижа към тях от страна на местната власт;
  • Силна социална политика за преодоляване демографската катастрофа;
  • Поддържане и подобряване на жизненото пространство – от пространст­вото около домовете до различните елементи на инфраструктурата;
  • Икономическо развитие при опазване на природата;
  • Намаляване на дистанцията между управ­ле­ние­то и гражданите;
  • Последователно противодействие на корупцията, от която се губят мно­го ресурси не само в държавата, но и в общината.

На 15 септември Националният съвет на БСП трябва да утвърди кандидатите за кметове на общини.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com