БСП-депутатът от Силистра Стоян Мирчев: Неточни документи на пречиствателната станция струват на Общината 600 000 лева


Тази публикация е прочетена 3213 пъти!

Неточност в документите по прехвърлянето на собствеността на пречиствателната станция в Силистра на ВиК-асоциацията, довели до забавяне на процедурата с близо една година, струва до момента на общинската администрация 600 000 лева. Това обяви на пресконференция за местни и национални медии силистренският депутат от “БСП за България” Стоян Мирчев, заедно с областния председател на крайдунавската организация на социалистите Георги Кирилов. /На снимката от ляво на дясно – Георги Кирилов и Стоян Мирчев/
“Прехвърлянето на собствеността на станцията на ВиК-асоциацията е задължително по закон. Тя е била готова през месец май, 2016 година, но до момента все още процедурата не е направена, тъй като документацията е била неточна или непрофесионално направена от служителите в Община Силистра. Всичко това за една година струва на общинската администрацията 600 000 лева – пари, които можеха да се ползват за решаването на редица други проблеми”, посочи Стоян Мирчев. Той припомни още, че е задал парламентарен въпрос на ресорния министър по темата, от чийто отговор станало ясно, че вината за забавянето е тъкмо в неточността на документацията.
“В Общински съвет-Силистра липсва прозрачност. Като съветник от БСП многократно съм задавал въпрос на кмета д-р Юлиян Найденов по темата, но той винаги е отговарял, че проблемът е във “ВиК”, а всъщност се оказа съвсем друго. И тъй като липсва система за прозрачност, задкулисно се вземат много решения, дирижирани от председателя на Общински съвет-Силистра д-р Мария Димитрова”, коментира и Георги Кирилов.
Над 30 души от Силистра и Тутракан са посетили приемната на Стоян Мирчев в двете общини, съобщи още той. “От всички срещи се откроиха два основни проблема, които хората поставиха пред мен – новият проект за улица “Симеон Велики” в Силистра и дали чинарите са отново застрашени, и липсата на информация за реконструкцията на пл. “Албена, както и състоянието на дигата по река Дунав, която не се поддържа и е в лошо техническо състояние”, обяви Мирчев. По думите му, в Тутракан се откроили други два проблема – тежкото финансово състояние на тамошната болница и изпускането на вода от местен язовир, който заливал земеделски земи и повреждал реколтата, поради което стопаните не могат да ползват предвидените европейски средства. Мирчев гарантира, че е поел ангажимент като народен представител проблемите да се решат
В края на срещата със силистренските медии Стоян Мирчев отново напомни, че абсолютно всеки месец ще има по четири приемни във всички общини на областта.


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com