БСП-депутатът от Силистра Стоян Мирчев: Кметицата на Алфатар сее страх, нарушава законите, хората я сравняват с Ценко Чоков, ще сезираме прокуратурата


Тази публикация е прочетена 22592 пъти!

Кметицата на община Алфатар Янка Господинова (ГЕРБ) контролира местните жители по ужасен начин и упражнява върху тях пълен тормоз. Това обяви на редовната си пресконференция за местнии национални медии депутатът на “БСП за България” от 20-ти Многомандатен избирателен район (МИР) в Силистра Стоян Мирчев.
В община Алфатар всичко трябва да се съгласува с кметицата. Аз имах приемна там, но хората бяха уплашени и трябваше да се срещам с тях, за да разкажат за своите проблеми, почти секретно, тъй като навсякъде имаше съгледвачи, които докладват“, разкри Мирчев. По думите му, в Алфатар всеки, който не е лоялен към ГЕРБ, автоматично си навличал гнева на кметицата Янка Господинова. “Ще подкрепя думите си с факти. В общинската администрация, която е превърната в нещо като розов хотел с доста странен вкус – бели дивани с розови възглавнички, камъчета, вази с изкуствени цветя и какво ли още не, от 31 души служители досега са уволнени 18 души, които по някаква причина са нарочени от кметицата, че не са от ГЕРБ”, разкри Мирчев. И посочи още потресаващи факти: “Там има една къща, която е на 2 века. Вместо да се направи така, че да бъде спасена и съхранена за историята, тя е санирана по най-безобразен начин и сега е просто някаква обикновена къща. Вероятно, за да се усвоят едни пари“.
Според Стоян Мирчев, кметицата на община Алфатар е нарушила доста закони, заради което народният представител обеща, че ще информира съответните институции и ще сезира прокуратурата. “Първото нарушение – Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) – тя отказва да предостави какъвто и да е отчет за дейността си. Освен това не е пуснала обществена поръчка за обществения транспорт и в резултат – два автобуса са спрели работа. Осигурява безплатен топъл обяд само на определени хора, избрани по твърде непрозрачен и неясен начин, вероятно защото те могат да бъдат използвани в избори, а други хора, които също отговарят на условията – не получават топъл обяд. Няма приемни дни. И накрая – еднолично е предложила увеличение на заплатата си в размер на 2100 лева, която заплата е по-висока от кметовете на общините Тутракан и Главиница, както и на община Попово, Търговище, в която има много повече населени места, отколкото в Алфатар“, съобщи още стряскащи факти Стоян Мирчев.
Според него, черешката на тортата обаче било назначението на дъщерята на кметицата като технически сътрудник в Община Алфатар със заплата от 700 лева. “А това е абсолютно забранено по закон – по права линия да се назначват близки и родственици, тъй като съществува конфликт на интереси. Ето защо прокуратурата ще бъде сезирана. Местните хора сравниха Янка Господинова с фатално известния й колега Ценко Чоков“, каза в заключение Стоян Мирчев.
Той съобщи още, че заедно с колегата си Антон Кутев, са подготвили няколко парламентарни въпроса към ресорните министри, касаещи изграждането на Дунав мост-3, тежкото състояние на пътя Тутракан-Разград и необходимостта от разкриването на старчески дом в Дулово.
В заключение Стоян Мирчев съобщи, че дуловчанинът Андрей Христов е потърсил помощ от него за издаването на близо 700 добружански фолклорни песни, събирани усърдно в годините назад. “Разбира се, че ще му помогна“, обеща Стоян Мирчев.


Share This:

Comments

comments

Един коментар за “БСП-депутатът от Силистра Стоян Мирчев: Кметицата на Алфатар сее страх, нарушава законите, хората я сравняват с Ценко Чоков, ще сезираме прокуратурата

  • юни 14, 2017 в 15:02
    Permalink

    Много е лесно на г-н Мирчев да разкрива нарушения в тази малка община. Защо не разбута в Силистра? БТВ започнаха, ама ги спряха. Всичко ли е наред в нашия град? Нашия кмет постоянно нарушава законите-защо работи и като лекар в Дулово след 22ч тогава не е ли кмет. Къде си отчита таксите от 50-100лв. Защо не разбутат далаверите в Дулово и там кмета работи като лекар. Асфалтирането, обществените поръчки, Ами болниците- от страх хората не смеят да кажат какво е състоянието им заплашвани са с уволения- на тях и семействата им. В Дулово пък бил нашия доктор Попов-управител на болницата с 6 хил лв заплата, жена му и тя работела там пък я виждали от време на време даже не я виждали с месеци Но заплатата и вървяла. Попов всеки ден го вземали и връщали от вилата му във Ветрен със служебния транспорт но вземал и командировачни. Болницата била пред фалит още по времето на дпс но сега била още по-зле имала 2 милиона задължения. В Тутракан да не е по-розово.Но хората ги е страх господин Мирчев. Май и вас ви е страх да бутате в Силистра, Дулово и Тутракан-защото освен че всичко е герб навсякъде управляват дпс и герб особено в Дулово. Къде е БСП. Кутев се опита, но всички видяхме как го смачкаха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com