БСП внася законопроект срещу двойните стандарти при храните

Share This:


Депутатите от БСП заедно с представители на Националното сдружение на земеделските кооперации са изработили законопроект, касаещ подкрепата на качествени български стоки. Става въпрос за битката срещу двойните стандарти при храните. Темата засяга всички българи, които трябва да ядат здравословна качествена храта. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след семинара на депутатите от “БСП за България” и ръководството на левицата в с. Баня. На форума е приета законодателната програма на ПГ на левицата за този парламентарен сезон. Ще внесем няколко законопроекта още тази седмица, подчерта Нинова. Сред тях тя открои именно законопроекта срещу двойните стандарти при храните.

Нинова допълни, че ще бъде внесен и законопроект за българско производство и търговските вериги. Него изработихме заедно със Съюз „Произведено в България“, в който членуват 1500 български производители, на храни, на стоки, малки и средни предприятия, заяви тя и подчерта, че с този законопроект се цели да се подпомогне техният бизнес и  най-вече българското, родно производство.

В програмата на БСП е и закон за управление на държавните предприетия – управлението да не е на бордовашки принцип, при който всички партии си слагат удобни хора в бордовете и тези предприятия се източват за партийни цели и централи, а управление на професионален, мениджърски принцип, с екипи, които се назначават с конкурс, чието заплащане зависи от резултата от предприятието, подчерта лидерът на БСП. Левицата подготвя и закон за обезщетение на тракийските българи, който е изработен съвместно със Съюза на тракийските дружества в България. Нинова изтъкна, че ПГ на левицата ще внесе и предложения за борба с домашното насилие. Ние бяхме против Истанбулската конвенция, не тя може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство и за това внасяме поредните промени в него, с които да защитим жертвите от насилие, категорична бе Корнелия Нинова. 
По време на семинара са били взети и решения за организацията и поведението на ПГ на „БСП за България“ през настоящия парламентарен сезон.

Тръгваме на срещи-разговори в цялата страна с амбициозната задача да се срещнем с максимално много български граждани и всеки – който с каквото може, да ни помогне за окончателното изготвяне на наш вариант на „Визия за България“, обясни тя. Нинова подчерта, че няма нужда да се обяснява на хората че живеят зле, че държавните институциите не работят, че има корупция, че здравеопазването се разпада. Оттук нататък нашият разговор е какво ще е след ГЕРБ и Патриотите, разговор за бъдещето, подчерта тя.

Искаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото, категорична бе Корнелия Нинова.

 


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com