Борисов към кметовете в България: Ще падат проекти!

Share This:


Повече събираемост на местните данъци поиска премиерът Бойко Борисов от всички кметове, цитиран от БНР. Той предупреди, че е възможно ЕС да намали финансирането на европейските програми за сметка на новите приоритети – сигурност и бежанци.
“Надявам се да престанете да се правите на добри. Местните данъци и такси са инструмент, с който вие можете да оправите бюджета си. Като искаш да си на жълтите павета, не може таксата да ти е същата, както в някое село. Имате дългове, но не искате вие да си ги съберете в населените места, където живеете, а искате като дойдете при мене да ви извадя – първите заявки са за около 160 милиона. Такава социална държава, каквато е България, няма друга. Очаквайте тежки финансови корекции! Очаквайте да падат проекти!”, коментира Борисов.
Премиерът не одобрява протестите срещу увеличаването на цената на винетките: “В комунистически Китай, 100 километра да се движиш по магистрала струва 10 лева български пари, а тук за 8 лева увеличение на винетка се правят протести. С поршета на протест! Само да го запалиш, докато вкара бензин в цилиндрите, е изхарчил 12 лева. Само в България има неплатени магистрали и ние сме ги направили само с 10% процента, най-много с 15, от българския данъкоплатец. И те ще са безплатни, но поне да си платят и винетка за тази нова услуга. Когато създаваш лукс, удобството се плаща”, каза Борисов на конференция за местната власт, организирана от Сдружение “Граждани за европейско развитие на България” и фондация “Ханс Зайдел”.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com