Близо 4300 силистренци вече имат персонален идентификационен код (ПИК)

Share This:


През първия месец на кампанията тази година 308 силистренци могат да се възползват от възможността за 5-процетна отстъпка върху дохода за довнасяне, тъй като са подали данъчната декларация за доходите си от 2015 г. чрез електронната страница на агенцията, съобщават от крайдунавската НАП. Оттам поясняват, че 185 от тях са направили това чрез персонален идентификационен код (ПИК)
Физическите лица могат да ползват отстъпка от 5% от данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, ако декларират доходите си по електронен път до 31 март 2016 г., нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесат в срок до 30 април дължимия по декларацията данък. Тъй като тази година 30 април е неработен ден, 3 май е крайната дата, на която годишната декларация трябва да бъде подадена. От приходната агенция съветват всеки клиент, който подава декларацията с ПИК или електронен подпис, за да ползва отстъпката, преди това да провери онлайн за неплатени стари задължения.
Декларирането по електронен път става чрез подписване на документа с електронен подпис (снабдяването с който се заплаща) или с ПИК (който се издава безплатно от НАП).
Близо 4300 силистренци вече разполагат с 12-цифровия код, който им дава достъп до някои електронни услуги на НАП, без да е необходимо да закупуват електронен подпис. 2105 ПИК-а са издали служителите от офиса на НАП в Силистра през миналата година, а за първия месец на тази година 140 физически лица от Силистра и областта са получили код за достъп до личното си данъчно-осигурително досие.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com