Близо 3% по-скъп ток за Североизтока


Тази публикация е прочетена 995 пъти!

Цената на електрическата енергия нараства средно с 2,03%. Това обяви председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Комисията проведе закрито заседание, на което утвърди цените на електрическата и на топлинната енергия за новия ценови период, които влизат в сила от днес. Изменението на крайните цени на електрическата енергия за битови клиенти на ЧЕЗ е с 1,75%, на ЕВН – 1,82%.

На Енерго Про цената се повишава най-много – с 2,78%. КЕВР реши още цената на топлинната енергия да нарасне средно с 7,33%. Електроразпределителните дружества ЧЕЗ и ЕВН вече обявиха, че ще извършват извънредни отчети на електромерите заради новите цени на тока. През седмицата от клиентския център на Енерго Про заявиха, че не предвиждат извънреден отчет, но абонатите, които желаят, можеха да оставят данните си до 30 юни. Фактурите през месец юли ще съдържат информация за двата отчетни периода – по стари и нови цени.

Граждани се събраха на протест пред сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране в столицата за да изразят недоволството си срещу новите цени на електрическата и топлинната енергия. Началото на протеста съвпадна с началото на закритото заседание.

Източник: Радио Шумен 


Share This:

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com