Близо 1200 силистренски фирми декларираха печалбата си за 2016-а

Share This:


1119 дружества от силистренска област са декларирали към момента приходите и разходите си за миналата година.

Едва 145 (13%) от годишните декларации за печалбата и доходите на данъчно задължените лица, които през 2016 г. са се облагали с корпоративен данък, са приети на място в салона за обслужване. За подаването на 42 бр. (или 3,8%) са ползвани  услугите на български пощи или на пощенски оператори.

И тази година продължава тенденцията фирмите да се възползват от алтернативното предложение на НАП за подаване на декларации – чрез интернет страница на агенцията с електронен подпис. Тази година броят на подадените досега по този път корпоративни декларации е 927 бр., което прави 83% от общия брой.

Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет.

1 % отстъпка от дължимия корпоративен данък получават фирмите, които изберат да подадат декларациите си по електронен път. Сумата обаче не може да надвишава 1000 лева. Тази отстъпка се ползва само в случай, че данъкът е внесен в срок до 31 март.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.


Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com